Fietsen & wandelen

Heerlijk fietsen of wandelen in de schitterende omgeving van Boxmeer.

Boxmeer ligt op de linkeroever van de Maas en wordt omgeven door prachtige weide- en natuurgebieden. Het is heerlijk fietsen door het uitgestrekte agrarisch cultuurlandschap, de gezellige Brabantse dorpjes of door de bossen ten westen van Boxmeer, dat van oorsprong ‘Mere’ heet. Route 147321 leidt u u langs een aantal historische plaatsen in het buitengebied van Boxmeer. De route start en eindigt bij Hotel Riche in Boxmeer. Hier kun je voor een verkwikkend hapje en drankje terecht in het café of op het terras. Laat je verrassen in het mooie restaurant. Of je nu een uitgebreid diner of alleen een goed hoofdgerecht kiest, de koks zetten je graag een tongstrelend gerecht voor. Ook als je bij Hotel Riche overnacht, word je in de watten gelegd. Je staat uitgerust op om na een heerlijk ontbijt aan route 147321 te beginnen.

Hotel Riche is gelegen midden in het centrum van het vriendelijk Brabantse dorpje Boxmeer.
Het hotel beschikt over voldoende parkeerplaatsen. Naast de faciliteiten van het hotel is er voldoende te doen in Boxmeer.
Het kasteel van Boxmeer, de Maasheggen, het centrum en verschillende horecagelegenheden. Je zult je niet vervelen.
Voor meer informatie: www.route.nl.

Fietsen & wandelen in het Land van Cuijk

Kijk voor meer wandelroutes en fietsroutes in en om Boxmeer, ook op www.landvancuijk.nl.

Happen en Trappen in de Maasheggen en Maasduinen

Kunst bekijken, het rivierenlandschap verkennen en bourgondisch dineren op verschillende locaties. Dat is kort samengevat Happen en Trappen: een culinaire ontdekkingstocht op de fiets door het Noord-Limburgse Maasduinengebied en de Brabantse Maasheggen. Al meer dan 13 jaar een geslaagd “uitje”.

In 2004 zijn we begonnen met Culinair Happen & Trappen in de Maasheggen en Maasduinen. Het succes is mede te danken aan de mooie natuurgebieden de Maasheggen en de Maasduinen met haar bochtige fietspaden. Brabant en Limburg zijn in de route verbonden terwijl juist in het verleden, meestal i.v.m. provinciale subsidies, men bijna niet over de Maas ging. De gastvrijheid en het eten wordt door de deelnemers erg gewaardeerd. Ook kunst spreekt vaak tot de verbeelding. In 2010 zijn prachtige fietspaden aangelegd in de Maasheggen. In 2012 is er een wijziging in de route. U fietst ook ten noorden van Gennep, waar de Niers in de Maas uitmondt, langs het voormalig Genneperhuis. Dit gebied is onlangs heringericht. De route in de Maasduinen is in 2012 iets uitgebreid. U komt langs een uitkijktoren in de Maasduinen en de ruïne van Kasteel Bleijenbeek.

Telefonisch reserveren: 0485 340074 of 06 25053062
Klik hier om digitaal te reserveren en te betalen.

Op de volgende locaties wordt u ontvangen:
• Kunsthuis De Bakkerij, Bergen
• Hotel Restaurant Riche, Boxmeer
• Hotel Restaurant De Kroon, Gennep
• Restaurant Old-Inn, Ottersum
• Restaurant Landgoed Bleijenbeek

In principe is de start bij kunsthuis De Bakkerij in Bergen. In overleg is het ook mogelijk om met het voorgerecht bij Hotel Restaurant Riche in Boxmeer te starten. Koffie en koek/gebak dan ter afsluiting in kunsthuis De Bakkerij.