Historie

RICHE heeft een rijke geschiedenis. Het is een lang verhaal om u te vertellen hoe RICHE tot stand is gekomen. Het belangrijkste is dat RICHE sinds 1928 al een toonaangevend horecabedrijf in Boxmeer. Destijds onder leiding van de familie BOSCH-vd Rijdt, maar sinds 2005 onder leiding van Sven Janssen.

Ondanks de moeilijke tijden is het gelukt om van RICHE weer een florerend bedrijf te maken.

In 2005 is het hele gebouw op de schop genomen om de looks te herzien en het gebouw brandveilig te maken. Het voldoet nu aan de strengste eisen qua brandveiligheid. Er is een lift geplaatst voor de hotelgasten en er is een vergader- feestzaal bijgekomen op de Zolderkamer.

In 2007 is de dansschool verhuisd en heeft RICHE deze zaal weer in de oorspronkelijk situatie betrokken Er is nu een Grote Zaal tot stand gekomen, waar regelmatig gebruik van wordt gemaakt. Grote feesten, presentaties, schoolfeesten, pronkzittigen, maar ook uitvaarten worden in deze zaal georganiseerd. 

In 2009 komt er een serre aan de voorkant van RICHE. Deze verbouwing heeft destijds heel wat stof doen opwaaien, omdat RICHE dit al heel lang wilde. Het is nu gelukt. Een ideale plek voor een kopje koffie of lekker een hapje te eten. De gehele serre kan open, dus bij mooi weer zit je binnen van de buitenlucht te genieten.

In 2010 worden 9 van de 21 hotelkamers geheel op de schop genomen. Deze verouderde kamers zijn volledig veranderd. De andere kamers zijn voorzien van nieuwe TV’s, kasten en heel belangrijk: zeer goede bedden.

In 2011 wordt het restaurant verbouwd. Er is nu een doorloop naar de serre, zodat het restaurant beter is te bereiken en er veel gezelliger uitzien dan voorheen. Met de moderne lampen en interieur ziet het restaurant er beter uit. U kunt nu modern eten in een historisch pand.

Er is veel gebeurd de afgelopen jaren. En wij kunnen u verklappen, dat we nog lang niet klaar zijn. Wij willen het beste voor de gasten serveren in de juiste omstandigheden. RICHE is niet voor niets voor iedereen de juiste plek.